Be pleasure to leave your linky..have a nice day!!

BFF

11 April 2011

Permata hati
Assalamualaikum...dan selamat petang...hmm dah lama mrs THB x aktif blog...hehe...x tahulah mayb no idea to write...erm "permata hati" apakah itu hehe...bnyak maknanya bg setiap orang...kadang2..bleh jado hubby..pun permata hati...ibuayah...ummiAbbi juga bleh d panggil permata hatikan? terpulang pada individu panggilan itu untuk siapakan? tp bgj mrs THB panggilan nie d tujukan kepada bakal junior THB...hahaha...sejak akhir2 nie...b selalu jerk tnya "yang kita bila lgi yang?" kadang-kadang tersentuh pulak hati nie...InsyaAllah dgn izin Allah masa itu akan tiba jua...B..semuanya telah d tetapkan oleh Allah...cuma kit jerk x tahu bilakah masanya...Bila d fikir2..mrs THB cam takut pun ada...yerlah nak tambah ahli keluarga nie...satu tanggungjawab besar...tp dalam hati Allah sahaja yang tahu...x sabar rasanya nak merasa...preggy...& delivery...semua wanita ingin merasainyakan? mrs ada terbaca satu artikel nie...pasal kemuliaan ibu mengandung..subhanallah...makin berkobar-kobar...jerp..nak merasa...nie sy share kat cnie...mana la tahu ada yang masih belum tahukan...sharing is caring kan..

KEMULIAAN IBU DALAM ISLAM

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat.


www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

setitikkasihseikhlascintaku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers